Мъск изпълни обещанието си: Twitter възстанови достъпа на журналистите, които бяха

...
Мъск изпълни обещанието си: Twitter възстанови достъпа на журналистите, които бяха
Коментари Харесай

Мъск възстанови достъпа на блокираните журналисти в Тwitter

Мъск извърши обещанието си: 

Twitter възвърне достъпа на публицистите, които бяха блокирани през вчерашния ден. Собственикът на обществената мрежа Илон Мъск уточни като причина за възобновения достъп резултата от гласоподаване в Тwitter, предава nova.bg.

В анкета потребителите споделиха, че правата на публицистите би трябвало да бъдат върнати. Спирането на профилите им провокира доста рецензии. Дори Организация на обединените нации и Европейския съюз взеха отношение, като осъдиха ограничението на достъпа и го рекоха " своеволно ".

Илон Мъск сподели, че публицистите са били глобени, тъй като разпространявали информация къде се намира частния му аероплан. Но тази информация е публично налична и се популяризира от хиляди консуматори. Мъск беше подложен на критика, че в действителност е лимитирал публицисти и медии, които пишат отрицателно за него или Тwitter.

" Много сме обезпокоени от самоволното прекъсване на профили на публицисти, което видяхме в Тwitter. Гласовете на медиите не би трябвало да бъдат заглушавани, изключително на платформа, която изповядва независимост на словото. От наша позиция, подобен ход слага рисков казус в миг, в който публицистите по целия свят се сблъскват с цензура, физически закани и даже по-лошо ", сподели Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР